Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πένθος στη Λετονία μετά το θάνατο 52 ανθρώπων από κατάρρευση σούπερ μάρκετ

Το τραγικό περιστατικό χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη καταστροφή που πλήττει τη μικρή βαλτική χώρα από τότε που ανέκτησε την ανεξαρτησία της το 1991

Αναπάντητα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ερωτήματα για τα αίτια της κατάρρευσης του μεγαλύτερου μέρους της οροφής ενός σούπερ μάρκετ σε προάστιο της Ρίγας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους, και βύθισε στο πένθος τη βαλτική χώρα. 

Το τραγικό περιστατικό,
 χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη καταστροφή που πλήττει τη Λετονία από τότε που ανέκτησε την ανεξαρτησία της το 1991. 

"Ο τελευταίος απολογισμός είναι 52 νεκροί. Η σορός ενός νέου θύματος ανασύρθηκε από τα ερείπια νωρίς σήμερα το πρωί", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Οι πυροσβέστες και οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του νεόδμητου (είχε κατασκευαστεί το 2011) καταστήματος του οποίου η στέγη κατέρρευσε το βράδυ της Πέμπτης. 

Η αστυνομία διεξάγει ποινική έρευνα και εξετάσει τρεις εκδοχές που επικεντρώνονται στο σχεδιασμό του κτιρίου, την κατασκευή του και τα πρόσθετα νέα στοιχεία που είχαν τοποθετηθεί στη στέγη του. 



Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/246527/penthos-sti-letonia-apo-to-thanato-52-anthropon-apo-katarreusi-souper-market/#ixzz2lTAqeSot
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου