Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

7 υπερ του να εισαι single.

free-girl-photography-Favim.com-400657

Σήμερα, το να είσαι single θεωρείται μειονέκτημα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είσαι μοναχική και ότι θα πρέπει να βρεις ένα άτομο για να σε κάνει ευτυχισμένη, αλλά τι γίνεται αν δεν είσαι έτοιμη ή απλά δεν έχεις βρει τον σωστό; Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψεις τα πραγματικά οφέλη του να είναι single και γιατί θα πρέπει να ευχαριστιέσαι αυτή την ανεξαρτησία.
1. Περισσότερος ποιοτικός χρόνος με φίλους και συγγενείς: Το πρώτο από τα οφέλη είναι ότι έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τους φίλους σου και τα μέλη της οικογένειας σου ακόμη καλύτερα και ενδεχομένως να ανακαλύψεις νέα πράγματα γι ‘αυτούς. Δεν θα χάνεις πλέον τα τρελά πάρτι και προσωπικές οικογενειακές στιγμές. Μαντέψτε τι, μπορεί ακόμα και να γνωρίσεις κάποιον σε αυτά τα events! Το καλύτερο πράγμα είναι ότι δεν θα υπάρχει κάποιος που θα ζηλεύει ή θα θυμώσει, γιατί ξοδεύεις πολύ χρόνο με τους φίλους σου ή την οικογένεια, αντί μαζί του….
2. ΦΛΕΡΤΑΡΕ όπως θέλεις:  Το να φλερτάρεις είναι ένα απαραίτητο και ακραίο πλεονέκτημα του να είσαι χωρίς σχέση. Δεδομένου ότι έχεις πλέον περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου και τους φίλους σου, κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να συναντήσεις ή να δεις ένα πιθανό σύντροφο. Ως ένα μεμονωμένο άτομο, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς ότι πληγώνεις κάποιον όταν πλησιάζεις κάποιον ωραίο ή να φοβάσαι έναν όμορφος άντρα που προσπαθεί να ξεκινήσει μια συνομιλία μαζί σου.
3. Όχι άλλα ενοχλητικά θέματα να αντιμετωπίσεις: Δεν το σιχαίνεσαι όταν συνεχώς παίρνεις μηνύματα κάθε τρία λεπτά για ελέγχει πού βρίσκεσαι και τι κάνεις; Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα του να είσαι single, επειδή δεν έχεις να ανεχτείς οποιαδήποτε ενοχλητική συμπεριφορά ή προσωπική συνήθεια. Μπορείς απλά να κάνεις το δικό σου με την ησυχία σου και να ανησυχείς μόνο για τον εαυτό σου.
4. ΕΜΦΑΣΗ στα όνειρα και τους στόχους σου: Το να είσαι single θα σε ωφελήσει, επιτρέποντάς σου να επικεντρωθείς στις σπουδές ή την καριέρα σου. Αν έχεις ένα δια βίου όνειρο, αυτή είναι η ώρα να δουλέψεις σκληρά και να διασκεδάσεις κάνοντας τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα. Μπορείς επίσης να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο για να εντυπωσιάσεις τον προϊστάμενό σου ή να πάρεις μια νέα θέση, χωρίς να αισθάνεσαι άσχημα για το ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο να περάσεις με τον σύντροφο σου.
5. Περισσότερος χρόνος για δραστηριότητες και διασκέδαση: Ένα άλλο πλεονέκτημα του να μην έχεις σχέση είναι ότι θα έχεις την ευκαιρία να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο ή να κάνεις κάτι που πάντα ήθελες να κάνεις. Πήγαινε στο γυμναστήριο, μάθε μια νέα γλώσσα, παρακολούθησε μια νέα επίδειξη, κάνε εθελοντισμό ή διάβασε ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Επωφελήσου από τις νέες γνώσεις και τις νέες εμπειρίες. Έχεις πλήρη έλεγχο του χρόνου σου, έτσι ώστε να εκτιμήσεις την ανεξαρτησία σου.
6. Ελέγχεις τα δικά σου χρήματα: Αυτό είναι ένα τεράστιο όφελος για τους single άνδρες εκεί έξω. Φαντάσου πόσα χρήματα μπορείς να αποθηκεύσεις από εκείνα τα ακριβά δείπνα, ταινίες, λουλούδια, σοκολατάκια, δώρα … και η λίστα συνεχίζεται. Δεν θα έχεις κανέναν να σου κάνει ανάκριση πόσο και τί ψωνίζεις. Επίσης, δεν θα χρειάζεται να βάζεις στην άκρη χρήματα για σπέσιαλ ραντεβού ή δώρα για κάθε μήνα. Τα χρήματά σου είναι εκεί για να απολαύσεις μόνη σου, αλλά να ξοδέψεις με σύνεση.
7. ΓΝΩΡΙΜΙΑ με τον εαυτό σου: Το τελευταίο πλεονέκτημα του να είσαι single είναι ότι σου επιτρέπει περισσότερο χρόνο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και είσαι όσο καλύτερη μπορείς στα πάντα. Ανακάλυψε ποια πραγματικά είσαι και τι σου αρέσει ή αντιπαθείς. Αυτό θα σε ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό στο να αποφασίσεις τι πραγματικά θέλεις σε μια σχέση. Όταν εσύ η ίδια αναβαθμίζεις τον εαυτό σου για το καλύτερο, είναι πιο πιθανό να προσελκύσεις νέους φίλους και ανθρώπους που θα ταιριάζουν στις ανάγκες σου.
by Έλενα Τσάτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου