Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μια άλλη Αθήνα...

Τα ατμοσφαιρικά φίλτρα του Instagram αναδεικνύουν πρόσωπα, πράγματα και τοπία, με τρόπο που η απλή φωτογραφία πολλές φορές αδυνατεί να συναγωνιστεί. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την Αθήνα. Στις βιαστικές μας εξορμήσεις στο κέντρο, συνήθως δεν διακρίνουμε τις ομορφιές που η πόλη διατηρεί ακόμα. Χρειάζονται πολύ πιο χαλαροί ρυθμοί για να τις ανακαλύψουμε ξανά. 

Μια ομάδα φίλων της φωτογραφίας σκέφτηκε λοιπόν να συνδυάσει μια χαλαρή βόλτα με τις δυνατότητες του Instagram, προκειμένου να παρουσιάσει την όμορφη πλευρά της πόλης μας.  

Η Αθήνα μέσα από τα "μάτια" του Instagram

Το αποτέλεσμα θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε στον εκθεσιακό χώρο του Muddler Bar, από τις 9 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, στην έκθεση με τίτλο "Αστικές Περιπλανήσεις", που περιλαμβάνει φωτογραφίες χρηστών από την εφαρμογή Instagram. 

Στις 13 Οκτωβρίου διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το "Greek Instagram Events" μια ομαδική φωτογραφική εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας (Περιοχές Αναφιώτικα, Πλάκα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Ψυρρή) με πολύ μεγάλη απήχηση! Το αποτέλεσμα αυτής της εκδήλωσης είναι μια έκθεση 65 θαυμάσιων φωτογραφιών, ένα ταξίδι στις ομορφιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των Ελλήνων χρηστών του Instagram. 

Εικόνες της πόλης που ζούμε και αγαπάμε, ζωντανεύουν μέσα από τη ματιά ερασιτεχνών φωτογράφων που ο καθένας από αυτούς αποτύπωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο σε μια ομαδική, αστική περιπλάνηση. Δρόμοι, άνθρωποι, σπίτια, μνημεία, χρώματα, στιγμές, εικόνες καθημερινότητας σε μία έκθεση φωτογραφίας από καλλιτέχνες ανώνυμους, με ταλέντο, φαντασία, μεράκι και απέραντη αγάπη για την τέχνη της εικόνας! 

Muddler Bar - Εκθεσιακός χώρος: Περικλέους 56, Αθήνα) 
Πρόσβαση με Μετρό από Μοναστηράκι 

Εγκαίνια Σάββατο 9/11/2013 ώρα 18:00. Διάρκεια μέχρι Κυριακή 1/12/2013 
Είσοδος ελεύθερη


Πηγή:www.monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου